AlphaTauri heeft als het aan Pierre Gasly ligt een ‘grote reset’ nodig nadat het team drie races op rij kansloos buiten de punten eindigde. De Fransman hoopt op verbetering met het updatepakket, dat gereed zou moeten zijn voor de Franse Grand Prix.

Het wil dit seizoen niet lukken voor AlphaTauri. Het zusterteam van Red Bull scoorde begin dit seizoen nog regelmatig punten, maar kwam in Oostenrijk voor de derde race op rij niet tot scoren. Pierre Gasly kwam – mede dankzij twee tijdstraffen van vijf seconden – als vijftiende over de streep terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda achter hem eindigde.

Het gaat duidelijk niet de goede kant op voor AlphaTauri, dat wanhopig wacht op de updates voor de AT03. Gasly was in ieder geval niet te spreken over de snelheid van AlphaTauri op de Red Bull Ring. “We kunnen dit weekend afschrijven, we hadden gewoon de pace niet”, blikt Gasly terug op het raceweekend in Oostenrijk. “We hebben een grote reset nodig”, stelt hij na drie tegenvallende en puntloze races voor zijn team.

Lees ook: Tost over ‘probleemkind’ Tsunoda: ‘Ik hou daar wel van, ik heb minder met heilige boontjes’

“We hebben anderhalve week de tijd om te begrijpen waarom we zo langzaam waren en om er vervolgens van te leren zodat we kunnen verbeteren voor de komende races”, voegt Gasly toe. “Hopelijk zorgt het nieuwe pakket ervoor dat we wat naar voren komen en weer competitief in het middenveld kunnen meedoen”, aldus de Fransman.

Dat updatepakket zou gereed moeten zijn voor de Franse Grand Prix, wat goed nieuws zou zijn voor thuisheld Gasly. Technisch directeur Jody Egginton stelt wel dat het team ‘veel te bespreken’ heeft na een aantal tegenvallende races. “We moeten de updates gereedmaken voor de Franse Grand Prix om ons weer in het gevecht in het middenveld te mengen”, aldus Egginton.