“Ik ben extreem teleurgesteld, ik begrijp het niet”, verzucht Pierre Gasly na de kwalificatie in Frankrijk. Hij had gehoopt zijn fans te kunnen trakteren op een mooie startplek, maar zijn kwalificatie kwam al na Q1 ten einde.

Na de vrije trainingen op de vrijdag wist Gasly het zeker: “Ik ga 100 procent voor Q3.” De Fransman was razend enthousiast over de updates die AlphaTauri had meegenomen. Dat was volgens Gasly hard nodig, aangezien de resultaten de afgelopen races niet om over naar huis te schrijven waren. Het team had een ‘grote reset’ nodig, stelde hij vast na de Grand Prix van Oostenrijk.

Met die updates had Gasly dan ook gehoopt op een mooie verrassing voor de tienduizenden Franse fans, wat na de vrije trainingen ook zeker mogelijk leek. Dat hij dan al na de eerste achttien minuten van de kwalificatie mocht uitstappen, zorgt voor de nodige verwarring bij Gasly.

Lees ook: Gasly enthousiast over updates AlphaTauri: ‘Ik ga 100 procent voor Q3’

“Ik ben extreem teleurgesteld, ik begrijp het niet”, zegt de balende Gasly bij Viaplay. “We stonden gisteren behoorlijk comfortabel in de top tien, maar vanochtend in de vrije training was ik plots een stuk langzamer. Ik kon die prestatie niet herhalen. We moeten wat tijd steken in de analyse”, aldus de Fransman.

Voor de race is Gasly weinig hoopvol. “Gisteren was [de racepace] niet geweldig, maar morgen is een andere dag.” Nu hij ver achteraan zal starten, de veertiende plek om precies te zijn door de gridstraffen voor Kevin Magnussen en Carlos Sainz, zal hij alles op alles stellen voor een goed resultaat. “Met waar we nu staan hebben we niets meer te verliezen dus we zullen proberen wat plaatsen goed te maken”, besluit hij.