*

Gasly: ‘Fantastische eerste dag als F1-coureur’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 september 2017 13:45

Gasly: ‘Fantastische eerste dag als F1-coureur’
Red Bull

“Fantastisch!” Een ander woord heeft Pierre Gasly niet voor zijn eerste optreden tijdens een Grand Prix-weekend, in de aanloop naar zijn racedebuut komende zondag.

De Fransman neemt bij Toro Rosso het zitje van Daniil Kvyat over en maakte zijn trainingsdebuut met een negende tijd in de regenachtige eerste training op het circuit van Sepang, in Maleisië.

In de (droge) tweede vrijdagtraining kreeg Gasly in 22 rondjes de vijftiende tijd op de klokken, een 1:34.043, zes honderdsten sneller dan teamgenoot Carlos Sainz.

“Vandaag was fantastisch! Het was mijn eerste dag als Formule 1-coureur, met mijn eerste vrije trainingen. Heel speciaal! De eerste keer dat ik de garage uitreed, was ook een emotioneel moment.”

De dag zelf verliep verder positief, meldt Gasly. “De omstandigheden waren tricky in VT1, maar het ging, denk ik, best aardig in de regen. De tweede sessie draaide om leren en verder wennen aan de auto.”

“Ik voelde me ook beter en beter in de auto. Ik heb natuurlijk tijd nodig om meer vertrouwen op te doen, maar het gaat stap-voor-stap vooruit. Vanavond wordt verder hard werken met het team, maar ik kan nu al niet wachten om weer in de auto te stappen.”

“Het ging best aardig in de regen”, vindt Gasly, die dat onderstreepte met een negende tijd in VT1.

Lees meer over

Gasly Toro Rosso