De zesde startplek is zo ongeveer wat je op voorhand zou verwachten van Red Bulls Pierre Gasly. Met teamgenoot Max Verstappen die echter pole pakte in Hongarije én ruim acht tienden sneller was, kan de Fransman niet tevreden zijn. Zeker niet omdat hijzelf foutjes maakte. “Daardoor verloor ik veel tijd.”

“Ik worstelde vrij veel met de banden”, begint Gasly zijn relaas. “Het lukte me gedurende de kwalificatie ook niet echt een perfect rondje te rijden”, erkent hij, toegevend dat hij wat ‘foutjes’ maakte. “Met mijn Q3-ronde was ik ook niet blij. Ik verloor veel tijd bij het uitkomen van bocht één en verloor de auto bijna in bocht twee. Zo lag ik toen ik bij bocht vier kwam al drieënhalve tiende achter”, somt hij op.

Lees ook: Kwalificatie: Max Verstappen schrijft geschiedenis met eerste poleposition

“Het was verre van een clean rondje en het mag duidelijk zijn dat ik er niet blij mee was”, benadrukt Gasly, die niet denkt dat hij het tempo had om de strijd aan te gaan met Verstappen en de Mercedessen: “Maar wel met de Ferrari’s. Het werd echter de zesde plek”, vertelt de coureur die vrijdag in VT2 nog de snelste man was. “Vrijdag was goed, maar zaterdagochtend ging het al moeilijker. En ik verloor, zo weet ik, dus aardig wat tijd door mijn foutjes.”

Voor de race van zondag richt Gasly zijn vizier nog altijd op de Ferrari’s, die op de plekken vier en vijf voor hem staan. “We hebben immers een snelle auto, dat is hebben we wel gezien.”

Lees ook: Ferrari: ‘Mercedes en Red Bull zijn hier gewoon te snel voor ons’

Toch wordt de race enigszins een stap in het onbekende. “Niemand weet hoe de banden het hier doen, gezien we geen racesimulaties hebben gedaan in de trainingen. Het wordt hoe dan ook niet makkelijk qua bandenslijtage. Hopelijk kunnen we de Ferrari’s onder druk zetten en misschien wat doen qua strategie.”