*

Gasly roemt ‘driverscircuit’ Monaco: ‘Succes hangt af van hoeveel je risico je wil nemen’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

20 mei 2019 16:23

Gasly roemt ‘driverscircuit’ Monaco: ‘Succes hangt af van hoeveel je risico je wil nemen’
Red Bull

Het is nog één van de weinige circuits waar de coureur het verschil kan maken, het bochtige stratencircuit van Monaco. Red Bull-coureur Pierre Gasly kan dan ook niet wachten tot de kwalificatie aankomende zaterdag. “Daar werk je het hele weekend naar toe, tot je de kleinste marges hebt bereikt.”

Na zijn debuut vorig jaar met de Toro Rosso is het voor de Fransman de tweede GP van Monaco. Zijn vuurdoop was meteen een succesvolle, zo vertelt Gasly aan Mobil 1 The Grid . “Ik werd zevende dus ik scoorde meteen punten, dat was geweldig. Het was een speciaal weekend, mijn hele familie en vrienden waren er. Het was bijzonder om daar met een Formule 1-auto te rijden.” Om daar een tikkeltje opschepperig aan toe te voegen “Met 325 door die straten gaan, dat voelt heel speciaal. Het is heel uitdagend.”

Lees ook: Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’

Vorig jaar haalde Gasly Q3 en scoorde hij met een keurige zevende plek meteen punten in Monaco. Foto: Motorsport Images

Teveel risico is funest
De Fransman gaat zelfs zo ver dat hij de nauwe straten tot zijn favoriete circuit rekent. “Het staat in mijn top-3. Vooral de kwalificatie, de adrenaline die je krijgt van het vlak langs de muren te scheuren en het perfecte rondje te rijden. Dat is heel gaaf. Het weekend draait om opbouwen, vanaf de eerste vrije training ben je de marge aan het oprekken tot je in de kwalificatie op 100% zit. Op centimeters van de vangrails. Op Monaco is het een stuk moeilijker om de perfecte ronde neer te zetten dan op ieder ander circuit. Je weet dat als je teveel risico neemt, de potentiële gevolgen veel groter kunnen zijn.”

Lees ook: Horner: ‘Bakoe was Gasly’s beste weekend tot nu toe’

Monte Carlo is dan ook waar de groten komen bovendrijven, denkt Gasly. “Op andere banen heb je nog een uitloop van tien centimeter, hier is het tien centimeter te wijd en je raakt de muur. Dat maakt het moeilijker maar ook heel opwindend voor een coureur, die kan veel meer het verschil maken. Het hangt af van het risico dat je bereid bent om te nemen. Het is de grootste uitdaging van het seizoen. We zijn hier altijd sterk geweest in Monaco, het is elke keer speciaal. Het is mijn tweede thuisrace, het zou fantastisch zijn om er een mooi resultaat te halen.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees meer over

Gasly Red Bull