*

Gasly: ‘Toro Rosso voelt pijn van vertrek James Key’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

11 oktober 2018 13:03

Gasly: ‘Toro Rosso voelt pijn van vertrek James Key’
Sutton Images

Toro Rosso rijdt volgens Pierre Gasly rond met een wagen die sinds de seizoensopener in Australië amper verder is ontwikkeld. Volgens Gasly zijn de soms matige resultaten daar het gevolg van en voelt Toro Rosso ook de pijn van het vertrek van technisch directeur James Key.

Toro Rosso kent een wisselend seizoen. Hoogtepunten, zoals de vierde plaats in Bahrein, worden afgewisseld met kleurloze weekenden. Volgens Gasly is dit te wijten aan een gebrek aan updates aan de bolide, de STR13. “We hebben eigenlijk sinds Melbourne niet echt update aan de wagen gehad. We hadden een kleintje in Monaco, maar de grote in Oostenrijk werkte niet.”

Volgens de Franse coureur is het tussentijdse vertrek van technisch directeur James Key bovendien niet handig. “Als je een technisch directeur kwijtraakt, heeft dat altijd impact op de prestaties. Het is geen ideale situatie.”

De soap rond James Key speelt inmiddels een tijdje. Na lang naar de diensten van de Engelsman te hebben gevist, leek McLaren hem deze zomer binnen te hebben gehengeld. Toro Rosso geeft echter niet zomaar toe, waardoor het onduidelijk is wanneer Key bij zijn nieuwe werkgever aan de slag kan.

Omdat McLaren weigert te betalen voor het afkopen van het contract, kwam dat team met een gat in de technische bezetting te zitten. Dat is sinds vorige maand opgevuld door oudgediende Pat Fry.