McLaren heeft bevestigd dat James Key als technisch directeur voor het team aan de slag gaat. Key maakt de overstap van Toro Rosso. Wanneer hij bij McLaren begint is nog niet duidelijk.

Key had zijn taken al neergelegd bij Toro Rosso en is al met verplicht verlof, zo berichtte de BBC eerder. Het is een standaardprocedure dat een technisch kopstuk met verlof gaat als hij het ene team voor het andere verruilt. Zes maanden tot een jaar is een gangbare termijn voor dit zogenaamde gardening leave, maar het is niet bekend hoe lang Key moet wachten voor hij bij McLaren kan beginnen. Soms kan er onderhandeld worden over een eerdere start.

McLaren was al enige tijd op zoek naar een technisch directeur, nu het een interne reorganisatie doorvoert. Daar hoort een herstructurering van het technische team bij. Als gevolg daarvan is chief technical officer Tim Goss eind april al vertrokken. McLaren heeft nu ook bevestigd dat chef engineer Matt Morris niet langer in dienst is. Hoofd aerodynamica Peter Prodromou werkt nog wel voor het team uit Woking.

Bij McLaren verdween begin deze maand ook teambaas Eric Boullier van het toneel. Ook dat ging met enkele verschuivingen binnen de organisatie gepaard. McLaren-CEO Zak Brown en de recent aangestelde sporting director Gil de Ferran spelen een hoofdrol bij de reorganisatie