Pierre Gasly is verrast dat hij de ‘poleposition van het middenveld’ heeft gepakt voor de Braziliaanse Grand Prix. De Toro Rosso-coureur kwalificeerde zich op de zevende plaats en is daarmee ‘best of the rest’.

Pierre Gasly kwalificeerde zich achter de Red Bull van Alexander Albon, op bijna een volle seconde van de Britse Thai. Het verschil naar Romain Grosjean op de achtste plaats was met vijftien duizendsten minimaal te noemen. ”Ik ben echt superblij!”, zegt Gasly, die vanaf de zesde plaats mag starten vanwege de gridstraf van Charles Leclerc.

”Dit is de poleposition van het middenveld. Het voelt goed om zo’n ronde te rijden, mijn beste kwalificatie voor Toro Rosso dit seizoen. We wisten dat er op dit circuit minimale verschillen zouden zijn. Het voelt goed om als zevende te kwalificeren”, aldus Gasly.

”Om eerlijk te zijn wisten we wel al dat we competitief zouden zijn hier. Maar we wisten dat we op elk moment al uit Q1 hadden kunnen liggen, zoals Kvyat overkwam, maar we konden ook Q3 redden. We hadden het niet verwacht en daarom voelt het nog beter. Met de straf van Charles starten we vanaf de zesde plaats dus dat is echt goed”, aldus Gasly.

Foto: Motorsport Images