Adrian Sutil eindigde in de tweede sessie keurig als zevende. Paul di Resta kwam echter helemaal niet in actie. Een benzinedruk hield hem aan de kant.

’s Morgens reed de Schot de vijftiende tijd. Daarna begonnen de problemen voor de debutant die in zijn eerste twee wedstrijden beide keren in de punten eindigde. “In de eerste sessie kregen we een beeld van waar we ten opzichte van de rest van het veld stonden”, aldus Di Resta. “Het is echter van cruciaal belang om mee te doen aan de tweede training.”

“Ik ben nu nog meer in het nadeel dan andere races waarvan ik het circuit nog niet ken. Ik heb geen kwalificatie- of racesimulatie kunnen doen. Het team werkt hard dus hopelijk kunnen we morgen terrein goed maken.”

Adrian Sutil moest vanochtend zijn stoeltje afstaan aan Nico Hülkenberg, maar hij reed vervolgens in de tweede training de zevende tijd. “Iedereen heeft goed gewerkt en ik en heel blij dat ik mij op de normale dingen kon richten zoals de afstelling. We zitten er lekker bij en ik voelde me na een paar ronden op mijn gemak in de auto.”

“De auto is met harde banden in balans. Onze updates hebben gewerkt, want de auto is veel stabieler. Ook de zachte band functioneerde zonder problemen. Mijn lange run was in orde. Als het morgen weer zo goed gaat ben ik blij!”