*

‘Geen Aston Martin-deal voor Red Bull’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 jaar geleden

‘Geen Aston Martin-deal voor Red Bull’
Racepictures

Nu duidelijk is dat Red Bull niet met Mercedes-motoren zal rijden, hoeft het ook niet op een commerciële deal met Aston Martin te rekenen. Aston Martin kan echter nog wel sponsor van een ander team worden.

Dat bericht Motorsport.com, dat daarmee een update geeft wat betreft de eerdere geruchten dat de Britse sportwagenfabrikant Aston Martin een sponsorprogramma overweegt dat te vergelijken is met dat van Infiniti bij Red Bull. Autoproducent Infiniti is de titelsponsor van Red Bull, ondanks dat die renstal met Renault-motoren rijdt.

Red Bull was naar verluidt ook eerste keus voor Aston Martin. Dit omdat het team van de energiedrankfabrikant op Mercedes-motoren wilde overstappen en een deel van de aandelen van Aston Martin in handen zijn van Mercedes. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat Mercedes geen motoren aan Red Bull gaat leveren. Red Bull gaat waarschijnlijk met motoren van Aston Martin-rivaal Ferrari rijden, waarmee een deal met Aston Martin van de baan is.

Volgens Motorsport.com moet Aston Martin intern nog altijd uitmaken of een (titel)sponsorprogramma in de Formule 1 zich daadwerkelijk terugbetaalt, maar zijn de Mercedes-klanten Force India en Williams de aangewezen partijen om eventueel mee in zee te gaan.

Williams
Claire Williams, de adjunct-teambaas van Williams, erkent dat Aston Martin ‘een mooi en sterk Brits merk’ is. Of Williams ook echt met Aston Martin om de tafel zit, wil ze echter niet met zoveel woorden zeggen: “Het is algemeen bekend dat Aston Martin met Force India spreekt, terwijl wij erg gelukkig zijn dat we voor de lange termijn partners zijn met Mercedes.” 

Gevraagd of ze zich een constructie kan indenken waarbij de Mercedes-krachtbronnen waar Williams mee rijdt worden omgedoopt tot Aston Martin-motoren, antwoordt Williams dat ‘dit niet iets is wat we hebben besproken’. “Voor ons is de associatie met Mercedes net zo waardevol als een potentiële relatie met Aston Martin zou zijn. We zijn dus al tevreden met hoe het nu is.”

Infiniti
Zoals eerder bericht lijkt er ondertussen een einde te komen aan Red Bulls deal met Infiniti. Nu Red Bull zo goed als zeker breekt met motorleverancier Renault, zou het aan Renault-partner Nissan gelieerde Infiniti willen stoppen met de sponsoring. Volgens Motorsport is het vertrek van de titelsponsor zeer waarschijnlijk, maar nog niet helemaal zeker. Volgens Auto, Motor und Sport is de scheiding echter al een gedane zaak.