De Grand Prix van Europa valt komend seizoen niet in hetzelfde weekend als de 24 Uur van Le Mans. De race in Bakoe is een week opgeschoven, blijkt uit de definitieve Formule 1-kalender die het World Motor Sport Council woensdag goedkeurde.

Afgelopen seizoen stonden de twee races wel op dezelfde datum gepland. Force India-coureur Nico Hülkenberg kon daardoor zijn Le Mans-titel uit 2015 niet verdedigen. Op de voorlopige Grand Prix-kalender voor 2017 overlapten Le Mans en Bakoe elkaar opnieuw. Nu is de wedstrijd in de Azerbeidzjaanse hoofdstad verplaatst van 18 naar 25 juni.

De Grands Prix van Oostenrijk, Groot-Brittannië en Hongarije veranderden ook van datum. Ze schuiven allemaal een week op. Om plaats te maken voor Bakoe, maar ook om het gat op te vullen dat is ontstaan doordat de Grand Prix van Duitsland in 2017 niet doorgaat.

Onduidelijkheid
Later in het seizoen hebben de wedstrijden in Singapore en Maleisië van plek geruild. Oorspronkelijk zou het F1-circus na Italië naar Maleisië trekken en dan naar Singapore. Nu staat dat laatste land toch eerder op de planning, net als dit seizoen.

Rond de Grand Prix van Brazilië in São Paulo heerst nog onduidelijkheid. Het evenement staat op de kalender, maar moet nog bevestigd worden. De Braziliaanse organisatie kampt met geldgebrek en is voor een oplossing in gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

De definitieve Formule 1-kalender voor 2017:

26 maart – Grand Prix van Australië
9 april – Grand Prix van China
16 april – Grand Prix van Bahrein
30 april – Grand Prix van Rusland
14 mei – Grand Prix van Spanje
28 mei – Grand Prix van Monaco
11 juni – Grand Prix van Canada
25 juni – Grand Prix van Europa
9 juli – Grand Prix van Oostenrijk
16 juli – Grand Prix van Groot-Brittannië
30 juli – Grand Prix van Hongarije
27 augustus – Grand Prix van België
3 september – Grand Prix van Italië
17 september – Grand Prix van Singapore
1 oktober – Grand Prix van Maleisië
8 oktober – Grand Prix van Japan
22 oktober – Grand Prix van de Verenigde Staten
29 oktober – Grand Prix van Mexico
12 november – Grand Prix van Brazilië*
26 november – Grand Prix van Abu Dhabi

*Onder voorbehoud