Lotus-coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen hebben geen reden tot klagen. De kwalificatie verliep voor beide rijders naar wens.

Trulli was zijn Finse teamgenoot net te snel af, met 1:16.745 om 1:16.786. “Ik ben tevreden met mijn prestatie van vandaag”, zegt de nummer negentien van de dag. “Ik heb de indruk dat ik het onderste uit de kan heb gehaald tijdens mijn laatste snelle ronde.”

“Het gat met de jongens voor ons blijft bovendien slinken, terwijl de voorspelde regen er voor kan zorgen dat het een gebeurtenisvolle race wordt, dus hopelijk kunnen wij daarvan profiteren.”

Kovalainen: “Volgens mij hebben we vandaag gedaan wat we van plan waren. De auto deed het goed en onze strategie pakte ook prima uit, dus het was een vrij aardige sessie voor me.”

“We blijven ons verder ook stap-voor-stap verbeteren, en ik heb zodoende zin in de race van morgen. Er gaat vast veel gebeuren en we hebben het hele jaar door al laten zien dat we de strijd kunnen aanbinden met de jongens voor ons, dus ik ben benieuwd hoe het uitpakt.”