Sebastian Vettel hoeft niet bang te zijn zijn dat zijn versnellingsbak in Valencia omgewisseld moet worden voor een nieuw exemplaar. Dat bericht zijn team Red Bull.

Vettel kampte in Montréal met een nukkige versnellingsbak en moest het daarom gedurende de tweede helft van de race rustig aandoen. Hierdoor ontstond de vrees dat de Duitser wellicht voor aanvang van de Grand Prix in Valencia een nieuwe versnellingsbak moest laten inbouwen, maar deze zorgen blijken nu ongegrond.

Zijn teambaas, Christian Horner, meldt aan Autosport.com dat Red Bull de bak uitgebreid getest heeft en verdere ingrepen niet noodzakelijk acht: "We zijn nog bezig met de laatste analyse, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat we de versnellingsbak moeten vervangen", stelt Horner.

Als de bak inderdaad geen vervanging behoeft, ontloopt Vettel in ieder geval een straf van vijf startplaatsen, zoals zijn teamgenoot Mark Webber die in Canada wel opgelegd kreeg voor het wisselen van zijn versnellingsbak. 

De Australiër liet zijn transmissie in Canada vervangen voordat deze aan het eind van zijn door de FIA bepaalde 'levensduur' was. Elke versnellingsbak moet namelijk minimaal vier races meegaan. Als er voor die tijd een nieuwe wordt ingebouwd, wordt dat bestraft met een terugzetting op de grid.

In Canada was Vettel overigens net voorzien van een nieuwe versnellingsbak. Deze moet het nu dus nog drie races volhouden alvorens hij vervangen mag worden zonder dat het een straf oplevert.