Lewis Hamilton kan er nog steeds niet over uit dat zijn team hem een extra pitstop liet maken in Australië. Volgens de Brit gooide McLaren zo een één-twee weg.

Hamilton is er stellig van overtuigd dat hij naast zijn teamgenoot Button op het podium had kunnen staan, als hij geen tweede keer was binnengehaald voor vers rubber. De Brit had de vaart zondag aardig te pakken en was bezig aan een sterke race, opgesierd met enkele mooie inhaalacties.

De extra bandenstop was volgens Hamilton niet alleen slecht gepland, maar ook nog eens ook onnodig. "Mijn banden waren prima, ik heb geen idee waarom ik naar de pits moest”, zegt Hamilton tegen Autosport.com. “Ik lag derde en was tevreden met hoe het ging.”

Door de extra pitstop moest Hamilton één-stoppers als Massa en Alonso plots voor zich dulden. Bovendien raakte hij in de slotfase betrokken bij een aanvaring met Mark Webber, wat hem nog verder terugwierp. Uiteindelijk kwam Hamilton als zesde over de finish.

Volgens Hamilton heeft McLaren zich een dubbelslag door de neus geboord door deze foute beslissing. Hij denkt dat hij Kubica, zonder extra stop, had kunnen inhalen. “Misschien dat ik op het eind wel last zou hebben van bandenslijtage”, oppert Hamilton. “Maar dat was voor iedereen die voor me reed ook het geval. Bovendien waren de Ferrari’s alsnog niet te passeren.”

Hamilton wil wat in Australië gebeurd is snel achter zich laten. “We gaan vol goede moed op weg naar Maleisië. In de kwalificatie zijn we nog niet zo snel als de rest, maar we hopen op een goede race.”