HRT is vooralsnog aardig begonnen in Sjanghai, waar Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan in beide sessies tijden reden die binnen de 107% vielen en aan het eind van de dag zelfs de beide Virgins voor wisten te blijven.

In training één bleef Liuzzi met een 21e tijd Timo Glock (Virgin) en Luis Razia (Lotus) voor, terwijl Karthikeyan de hekkensluiter was.

In de tweede sessie draaide Karthikeyan de rollen om en was hij met een twintigste tijd de snelste van de twee HRT-rijders, al deed ook Liuzzi het niet slecht door in slechts drie ronden wederom een 21e tijd neer te zetten en de beide Virgins achter zich te laten.

“Geen slechte dag”, resumeert teambaas Colin Kolles zodoende. “We hadden weliswaar wat problemen en konden dus niet alles doen wat we vooraf in gedachten hadden, maar de tijden zien er veelbelovend uit. Qua tempo hebben we zo te zien een stap vooruit gezet, dus ik kijk al uit naar de kwalificatie.”

Ook Karthikeyan is positief: “Het was een productieve dag en ik heb veel ronden kunnen rijden”, meldt de coureur uit India. “Ik ben blij met hoe het gegaan is en we gaan morgen tijdens de kwalificatie proberen de volgende stap te zetten, waarna we ons voor zondag ten doel gesteld hebben de race uit te rijden.”

Liuzzi, die in de middag met een hydraulisch probleem kampte, voelt zich eveneens gesterkt door de rondetijden die hij heeft kunnen realiseren. “Het is jammer dat ik in de tweede training maar één getimede ronde kon doen, maar de rondetijd die ik neerzette was alsnog niet slecht en we gaan dus met een positief gevoel richting de kwalificatie.”