*

Gehoopte beterschap blijft uit bij Lotus

Daan de Geus

Daan de Geus

4 oktober 2014 09:18

Gehoopte beterschap blijft uit bij Lotus
Racepictures

Lotus had na een goede vrijdag gehoopt op de zaterdag in Suzuka wellicht te verrassen, maar coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean werden juist verrast door hoe slecht hun bolides presteerden.

“We hadden meer van de kwalificatie verwacht, maar uiteindelijk viel er simpelweg niet meer uit de auto te halen op het moment dat het erom ging”, verklaart Maldonado, die Grosjean versloeg en zich als zeventiende plaatste, maar door een gridstraf vanwege het uitvoeren van alweer zijn zesde motorwissel van het jaar achteraan moet beginnen.

“Het is jammer van de straf, want dat maakt het allemaal nog wat moeilijker wat van de race te maken, maar gezien de weersvoorspelling kan het wel eens een hele spannende race worden en kunnen er zich zeker kansen voordoen”, haalt de Venezolaan aan, waarbij hij benadrukt er vol voor te gaan: “Want er is niks bij voorbaat uitgesloten.”

Grosjean
Teammakker Romain Grosjean deed het één plaatsje minder goed, met P18, maar schuift door het wegvallen van zijn collega dus ook weer een plekje op. P17 op de grid stemt de Fransman echter alsnog niet tevreden. “Gezien hoe het in de vrije trainingen ging, hadden we gedacht er goed voor te staan en voor P12 of P13 te gaan, maar dat lukte gewoonweg niet.”

“Ik was ook niet echt gelukkig met hoe de auto aanvoelde. Ik denk dat het komt omdat de wind was gedraaid en hij daar heel erg op reageerde”, zoekt hij naar een antwoord, alvorens net als Maldonado met vernieuwde hoop naar de dag van morgen uit te kijken: “Het kan wel eens interessant worden, al moeten we natuurlijk ook goed op de omstandigheden inspelen”, besluit hij.