Force India-coureurs Paul di Resta en Nico Hülkenberg worden komend seizoen volledig gelijkwaardig behandelt, zo verklaart sporting director Andy Stevenson: “Bij ons is er geen eerste coureur.”

 

“Bij Force India is het nog nooit zo geweest dat één van de twee rijders de kopman is, dus Paul en Nico zullen volgend jaar dezelfde behandeling en hetzelfde materiaal krijgen”, benadrukt Stevenson in een interview aan Sky Sports.

 

Stevenson spreekt verder de verwachting uit dat Di Resta in 2012 een zware dobber zal krijgen aan Hülkenberg, die na een jaar als testrijder weer terugkeert als racecoureur. “Het wordt weliswaar Pauls tweede jaar als Formule 1-coureur, maar hij zal het lastig gaan krijgen en onder druk staan, want Nico heeft al bewezen dat hij heel erg snel is.”

 

Wat de renstal in zijn geheel betreft, rekent Stevenson erop dat deze – na in 2011 als zesde in het kampioenschap geëindigd te zijn – wederom een WK-plaatsje, of misschien zelfs twee, kan klimmen: “De vijfde plaats is voor ons het minimum” , stelt hij.

 

“Lager dan vijfde willen we absoluut niet eindigen, want we sluiten namelijk niet uit dat we in de topvier kunnen eindigen. Een plek bij de eerste drie is niet realistisch, maar we denken wel dat er een kans ligt om de vierde plek te pakken.”

 

Een voorwaarde om de strijd om die posities aan te binden, is uiteraard wel dat de nieuwe bolide – de VJM05 – competitief is: “Het is een doorontwikkeling en alles wat ik er tot nog toe van gezien heb ziet er goed uit”, zegt Stevenson.

 

“We hebben veel vertouwen in ons ontwerp, maar we weten natuurlijk niet waar de andere teams straks mee aan de start verschijnen. Totdat we de eerste tests achter de rug hebben en zien hoe we er op de baan voorstaan en de rest het doet, is het dus gissen.”