Terwijl Vitaly Petrov met een tevreden gevoel terugkijkt op zijn Belgische Grand Prix, ging bij teamgenoot Heikki Kovalainen zo’n beetje alles mis wat mis kon gaan.

Toch maakte de Fin allesbehalve een selchte start mee. Na de eerste ronde vond hij zichzelf terug op de tiende plaats. “Mijn start was erg goed. Ik was in staat alle rotzooi op de baan te vermijden. Direct na de herstart kwamen de snelle jongens achter me mij direct weer voorbij.”

“Toen maakte ik een fout en viel ik nogmaals enkele plaatsen terug. Ik was echter goed in staat me te herstellen en in het spoor van Vitaly te blijven”, aldus Kovalainen. Bij de pitstops ging het echter opnieuw mis. De Caterham-coureur werd door zijn team weer op pad gestuurd op het moment dat er een HRT voor hem richting zijn standplaats stuurde. De twee raakten elkaar, waardoor Kovalainen een ronde later een nieuwe voorvleugel kon gaan halen.

Een spin aan het eind van de race wierp hem nog terug tot achter een HRT-bolide. Deze wist hij weliswaar weer te passeren, een goed gevoel houdt hij er niet aan over: “Het was absoluut geen leuk weekend voor mij en richt mijn blik dan ook graag op de volgende race.”

Vitaly Petrov is gauw klaar met zijn eigen verhaal. “Ik denk dat ik eruit heb gehaald, wat we op voorhand mogelijk achtte. Ik ben de startcrash ongeschonden doorgekomen, waarna ik mijn achtervolgers gedurende de hele race achter me heb weten te houden. Na de laatste stop kon ik mijn banden goed houden en zodoende kon ik tot het einde blijven pushen.”