Esteban Gutiérrez deed het namens Sauber met een veertiende startplaats voorwaar niet slecht, maar Adrian Sutil kwam niet verder dan Q1 en de zeventiende tijd. Een gebrek aan topsnelheid was daar debet aan.

De veertiende tijd kwam ook voor Esteban Gutiérrez zelf als een kleine verrassing. “We hebben uiteindelijk beter gepresteerd dan we verwacht hadden, dus daar kan ik alleen maar content mee zijn. We hebben vandaag denk ik naar behoren geroeid met de riemen de we hebben.”

“Morgen zal het echter geen eenvoudige race gaan worden. We zullen zoals gebruikelijk alles en meer geven om zoveel mogelijk uit de auto te halen.”

Teamgenoot Adrian Sutil maakt een belabberd seizoen mee en ook tijdens het huidige raceweekend wil het maar niet vlotten voor de Duitser. Sinds gisteren kampt hij al met problemen met de krachtbron. Het gevolg is dat Sutil geen moment over al zijn vermogen kan beschikken, wat vooral op de rechte stukken kostbaar tijdverlies oplevert.

“Meer dan Q1 zat er onder deze omstandigheden dan ook echt niet in”, sipt Sutil. We zullen de koppen bijeen moeten steken om erachter te komen of er wellicht een oplossing is voor het probleem.”