Terwijl Pastor Maldonado met de elfde plaats zijn beste kwalificatie van het seizoen behaalde, eindigde Romain Grosjean als hekkensluiter op het Circuit of the Americas.

Door de gridstraf voor Jenson Button voor een versnellingsbakwissel mag Maldonado weer eens bij de eerste tien beginnen. Ook Grosjean schuift nog wat op, omdat Daniil Kvyat tien plaatsen moet inleveren en Sebastian Vettel zelfs vanuit de pitstraat moet starten. 

Het laat onverlet dat Grosjean teleurgesteld is over zijn zaterdagmiddag. “Vanmorgen zag het er nog goed uit”, vertelt de Fransman. “Ik wilde het zelfs de beste auto in tijden noemen. Maar helaas voelde het in de kwalificatie heel anders aan en kwam ik niet op snelheid.”

Maldonado ziet een goede kans om zijn eerste punten van het seizoen te scoren. “De auto is constanter dan de afgelopen races en daardoor kan ik meer de limiet opzoeken”, zegt hij. “In Q2 maakte ik nog een klein foutje, anders had ik Q3 zelfs gehaald. Maar dit is een goede uitgangspositie voor morgen. Met een goede strategie kunnen we strijden voor punten.”