2023 was een jaar dat George Russell snel wil vergeten. De verwachtingen waren hoog voor de Brit, nadat hij in 2022 Lewis Hamilton had verslagen. In 2023 moest Russell het afleggen tegen zijn teamgenoot, ondanks zijn goede tempo. “Resultaten bleven door de vingers glippen”, aldus de Mercedes-coureur.

Russell eindigde dit seizoen op de achtste plaats in het kampioenschap, terwijl zijn teamgenoot derde eindigde. Toch was het geen dramatisch seizoen, maar eerder slechter dan verwacht. Russell zelf kijkt dan ook met een dubbel gevoel terug op zijn seizoen. De snelheid zelf was echt heel goed, maar de resultaten waren dramatisch”, zo concludeerde de Britse coureur.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Rond het begin van het seizoen ging het eigenlijk al de verkeerde kant op voor de Mercedes-coureur. Zo leek de Brit in Australië af te stevenen op een sterk resultaat, maar helaas liep dit anders af. “Het ging eigenlijk bergafwaarts vanaf Melbourne. Als alles daar onze kant op was gevallen, denk ik echt dat we die race hadden kunnen winnen. Dat had ons hele seizoen kunnen veranderen.”

Een ander tekenend moment voor Russell was de race in Singapore. Hier was hij sneller dan zijn teamgenoot, maar maakte een fout in de allerlaatste ronde, waardoor hij een tweede plaats verspeelde. “Ik heb er echt geen woorden voor”, zo zei de 25-jarige coureur.

Na de race in Abu Dhabi concludeerde de Brit: “Ik ben blij dat het seizoen erop zit om heel eerlijk te zijn.”


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!