In de nieuwste editie van ons magazine lees je het verhaal van Kim Reimer, die 120 uur werk stak in zijn Ferrari-hoofddeksel. Heb jij ook een bijzonder verhaal? Laat het ons dan weten!

De Formule 1-passie van Kim Reimer begon als fan van Michael Schumacher bij Benetton. “Toen hij naar Ferrari ging, werd ik eigenlijk automatisch ook fan van dat team”, vertelt Reimer. “En dat ben ik nog steeds.” Om dat te illustreren draagt Reimer wanneer hij een Grand Prix bezoekt een zelfgemaakt hoofddeksel, met een schaalmodel van een Ferrari erop. “Ik zaag dan de eerste, ruwe vorm uit een stuk piepschuim. De sidepods en de airbox zaag ik apart. Daarna schuur ik de fijnere vormen, eerst met schuurpapier in korrel 40, dan met korrel 80, nog steeds vrij grof. Dan lijm ik de delen aan elkaar en breng ik een pleisterlaag aan. Daar komt dan een primer op en vervolgens rode verf. Die schuur ik met korrel 120, dan komt de definitieve rode laag erop. Tenminste, daar waar de auto rood is; de rest plak ik af en schilder ik later in wit of geel. Ook de logo’s maak ik met de hand. De bodemplaat, vleugels en ophangingen maak ik van aluminium, de wielen zijn van oude flessendoppen.”

www.sutton-images.com Sebastian Vettel (GER) Ferrari with fan and Ferrari F1 car hat at Formula One World Championship, Rd7, Canadian Grand Prix, Preparations, Montreal, Canada, Thursday 9 June 2016.

© Sutton Images

Applaus
Dit jaar bezocht Kim Reimer voor het eerst races in Europa. Zijn hoed ging mee naar Spa en Monza, Reimer timmerde er een speciale box voor. Omdat die te groot was voor de handbagage, boekte de Amerikaan een extra stoel om zijn hoed op te laten reizen. Hij heeft het er allemaal voor over. “Ik krijg veel reacties van fans, veel mensen willen met me op de foto en knopen een praatje aan. In Monza begon zelfs een hele tribune te applaudisseren toen ik langs liep. Formule 1-fans zijn de leukste mensen die ik ken. Ik ben blij dat ik een beetje kan bijdragen aan hun vreugde op het circuit.”

f1-16-16-cover_highres


Ben jij ook een groot Formule 1-fan met een bijzonder verhaal? Of heb je een bijzondere verzameling of een andere leuke, Formule 1-gerelateerde hobby? Of ken je zo iemand? Meld je dan op [email protected], onder vermelding van ‘FAN’. Wie weet komen we jouw verhaal dan ook een keer optekenen!