Marussia-coureur Timo Glock denkt dat zijn team volgend jaar profijt zal hebben van het feit dat technisch adviseur Pat Symonds dan eindelijk weer vanaf het circuit mag werken.

Symonds is sinds 2011 in dienst van Marussia, dat toen nog als Virgin bekend stond, maar mocht destijds enkel een functie als consultant aannemen aangezien hij nog een schorsing uit te zitten had vanwege zijn aandeel in het crashgate schandaal van 2008.

De Engelsman – die officieel nog steeds als consultant in de boeken staat bij Marussia, maar in wezen als een soort van technisch directeur fungeert – mag met ingang van 2013 echter weer Grands Prix bezoeken, en dat is volgens Glock van grote waarde.

“Ik denk dat het ons zeker gaat helpen dat Pat weer vanaf het circuit mag werken, want hij heeft veel ervaring en enorm veel successen geboekt”, stelt Glock in interview met Autosport.

Hoewel Glock benadrukt dat het raceteam van Marussia ‘zeker niet slecht is’, weet de Duitser ook dat ‘je jezelf altijd moet blijven verbeteren als je als team vooruitgang wil maken’. “En dat geldt ook voor het werk dat we ter plaatse op het circuit doen, waar Pat dus aan kan bijdragen door er zijn kijk op te geven”, denkt Glock.

Glock laat verder nog weten dat hij Marussia’s nieuwe auto voor 2013 al heeft gezien. “Hij ziet er niet slecht uit”, luidt Glocks enigszins voorzichtige commentaar. “We liggen in ieder geval wel volledig op schema met de ontwikkeling, wat erg fijn is. Daarnaast heeft deze auto veel meer tijd doorgebracht in de windtunnel, hetgeen eveneens positief is.”