Virgin-coureur Timo Glock is er gelukkig mee dat hij zijn thuisrace ondanks enkele problemen heeft kunnen uitrijden. De Duitser kwam als zeventiende over de streep op de Nürburgring.

Glock, die vanochtend bekendmaakte tot en met 2014 bij Virgin te blijven, slaagde er ondanks een remprobleem in de race uit te rijden: “Dat probleem maakte mijn middag een stuk lastiger en het zorgde ervoor dat ik in de tweede helft van de race niet hard kon pushen, maar ik wil het team toch graag bedanken voor een thuisweekend dat verder prima is verlopen”, spreekt hij.

In de andere Virgin eindigde Glocks teamgenoot Jérôme d’Ambrosio één plaatsje verder naar achteren op P18. De Belg – bezig aan zijn debuutjaar in de Formule 1 – blikt met een goed gevoel terug op het afgelopen raceweekend. “Ik ben er blij mee”, vertelt hij.

“Er is natuurlijk nog wel ruimte voor verbetering, en dan met name in de kwalificatie, maar ik heb het gevoel dat het de goede kant op gaat.”

“De laatste paar Grands Prix zijn niet eenvoudig geweest, dus dit is iets waar ik me aan kan optrekken. Ik moet het gevoel wat ik nu heb zien vast te houden en er voor zorgen dat ik straks in Hongarije zo dicht mogelijk bij Timo in de buurt kan komen.”