Marussia’s Timo Glock denkt het lek boven te hebben en weer op zijn gebruikelijke niveau te kunnen presteren, nadat hij een paar races lang vooral met zijn auto heeft geworsteld en snelheid tekort kwam.

In gesprek met Auto, Motor und Sport vertelt Glock dat het in de eerste drie races van het jaar – die Marussia min of meer als testsessies gebruikte – nog wel aardig ging, maar dat hij daarna in Bahrein en Spanje de grootste moeite had zijn auto zijn wil op te leggen en daardoor ook veel snelheid miste.

“Ik kampte echt met bizar veel overstuur en als gevolg daarvan was de bandenslijtage ook extreem hoog”, zegt Glock, die er tijdens de test in Mugello vervolgens achter kwam dat het wel aan zijn auto moest liggen, aangezien hij toen met de auto van zijn teamgenoot Charles Pic reed en daar totaal geen problemen mee had.

Marussia onderzocht Glocks bolide vervolgens en besloot de overbrenging en de achterzijde van de auto onder handen te nemen. Ondanks die aanpassingen bleef Glock echter last houden van de balansproblemen en begon hij dus aan zichzelf te twijfelen: “Ik begon me echt af te vragen of ik het rijden wellicht was verleerd”, geeft hij toe.

Een schuiver tijdens de vrije training in Spanje, waarbij Glock de achterwielophanging beschadigde, bracht echter aan het licht dat er toch echt iets mis was met zijn bolide: de draagarmen van de achterwielen waren namelijk niet in orde en ook het remsysteem functioneerde niet naar behoren, waardoor Glocks auto praktisch onbestuurbaar was geworden.

Hoewel het dus even heeft geduurd alvorens het lek boven was, zeker aangezien Glock denkt dat hij deze schade al in China had opgelopen, is het Marussia na Spanje gelukt om de problemen op te lossen en kon het Glock in Monaco weer van een goed functionerende auto te voorzien.

Dit betaalde zich ook gelijk uit, want Glock – die in Bahrein en Spanje nog door Pic werd verslagen in de kwalificatie – was in Monaco weer ouderwets sneller dan zijn teammaatje en hij evenaarde in de race met een veertiende plaats zijn beste resultaat van het jaar.

Glock hoopt dan ook dat hij de problemen met de MR-01 nu definitief achter zich heeft gelaten en kijkt verder al uit naar de race in Silverstone, alwaar Marussia met een grote update voor de auto zal verschijnen. “Volgens onze informatie moeten we daar echt een behoorlijke stap naar voren mee kunnen zetten”, klinkt het hoopvol.