Timo Glock is vooralsnog positief over de nieuwe update die zijn team Marussia heeft doorgevoerd, ook al is het nog wat vroeg om een volwaardig oordeel te vellen over dit pakket van doorontwikkelingen.

De doorgevoerde updates zijn de eerste doorontwikkelingen die Marussia met behulp van een windtunnel geprepareerd en getest heeft, nadat het al haar eerdere verbeteringen – net als haar bolides – volledig aan de hand van computersimulaties en -berekeningen had ontworpen en ontwikkeld.

In Silverstone kon Glock voor het eerst met zijn herziene Marussia MR-01 aan de slag, maar door de hevige regenval aldaar was het moeilijk een volwaardige vuurdoop te noemen. Ondanks dat laat Glock in zijn column voor Motorsport-Total weten positief te zijn over zijn verbeterde bolide: “Mijn eerste indruk van de nieuwe onderdelen is positief”, schrijft de Duitser.

“Mijn auto was merkbaar stabieler onder het remmen en ik had daardoor het gevoel dat ik veel meer input kon geven bij het insturen van de bochten”, vervolgt Glock. “Daarnaast presteerde de auto ook een stuk beter in de bocht zelf en bij het uitkomen ervan, dus ik ben hoopvol gestemd over de updates en hoop dat het droog blijft in Hockenheim zodat we ze verder kunnen evalueren.”

Een ander punt om te bestuderen, zo stelt Glock, is waarom Marussia haar rivalen van Caterham niet kan bijbenen in de vrije trainingen en kwalificatie, maar in de race wel kan aanhaken. “Het is heel vreemd dat het verschil op vrijdag en zaterdag zo groot is, terwijl we de Caterhams in de race op de hielen zitten. Ik snap dat echt niet, dus dat moeten we zien uit te zoeken.”