Timo Glock was na de eerste twee vrije training niet echt gelukkig met de snelheid van zijn Marussia. Hij en zijn team moeten vandaag nog even aan de bak om morgen in de kwalificatie geen modderfiguur te slaan.

In de tweede training werden hij en Charles Pic naast Caterham ook geklopt door Pedro de la Rosa. En zo vaak komt dat niet voor. “Het was een lastige start van dit weekend”, meent Glock. “Vanochtend kampten we met overstuur en daar hadden we ’s middags al minder last van. Toen we klaar waren was de balans nog steeds niet in orde.”

“We waren vandaag met name met de racesnelheid bezig en hebben nog niet veel gedaan voor de kwalificatie. Nu rest ons dus nog wat werk voor vanavond om de auto beter te maken. Hopelijk gaat ‘ie dan wat sneller!”

Pic viel een keer stil dankzij een Red Bull-kwaal: zijn dynamo gaf de geest. “Ik begon goed, maar moest wel het circuit leren kennen. Toch voerden we al snel aerodynamische tests uit. Vanmiddag werkten we vooral aan de afstelling en onderzochten we het gedrag van de banden. We moeten de zachte compound nog beter leren kennen.”

“Helaas had ik in de slotfase van de laatste sessie een kapotte dynamo. Toch ben ik te spreken over de racesnelheid maar moeten we nog wel wat doen aan onze kwalificatieafstelling.”