Het Marina Bay Street Circuit is de favoriete baan van Virgin-coureur Timo Glock, die haast niet kan wachten totdat het raceweekend in Singapore begint.

“De Grand Prix van Singapore is overduidelijk één van de hoogtepunten van het seizoen en het is mijn favoriete circuit op de Formule 1-kalender”, vertelt Glock. “Het is een geweldige ervaring om ’s nachts door de straten van Singapore te racen en ik kan dus echt niet wachten om weer in de auto te stappen.”

“Het is gewoon heel leuk!”, vervolgt de Duitser enthousiast. “Het Marina Bay Street Circuit is op zich al een hele uitdagende baan en doordat we ’s nachts rijden wordt het alleen nog maar spannender. Het is weliswaar een baan waarop je veel downforce nodig hebt en niet met een hoge gemiddelde snelheid rondrijdt, maar ik kan er echt van genieten.”

Ook Glocks teamgenoot Jérôme d’Ambrosio weet dat hem een bijzonder weekend te wachten staat: “Het is leuk om ’s nachts te racen, zeker op een circuit dat zo speciaal en uitdagend is. Ik verheug me er dan ook heel erg op.”

Hoewel d’Ambrosio een rookie is, heeft hij vorig jaar als testrijder voor Virgin al wel op het Marina Bay Street Circuit mogen rijden. “Dat was zelfs de eerste keer dat ik tijdens een vrije training mocht afwerken. Het was een heel speciaal moment voor me en een belangrijke stap in mijn carrière, dus ik heb goede herinneringen aan Singapore.”