Wil Marussia volgend jaar de aansluiting met de middenmoot vinden, zal het volgens coureur Timo Glock meer moeten investeren. Dat zegt hij tegen Autosport.

“We weten allemaal dat als je grote stappen wilt maken, je geld nodig hebt om dat te bereiken”, zegt de 30-jarige Glock. “We ontwikkelen de auto naar onze mogelijkheden, maar de rest doet dat sneller en met meer geld. Het doel is dus om voor volgend seizoen een groter budget te hebben. Geld is het sleutelpunt”, aldus de Duitser.

Glock: “We hebben aan het begin van het jaar ook maar aan één van de drie tests meegedaan. Daarnaast kwam de ontwikkeling in de windtunnel pas laat op gaan. Tel daarbij op dat wij in tegenstelling tot Caterham geen KERS hadden. Kortom, we hadden ze kunnen verslaan als we eerder hadden kunnen testen en ontwikkelen.”

Marussia eindigde afgelopen seizoen als elfde in de constructeursstrijd na een dramatische ontknoping in Brazilië. Petrov finishte als elfde, waardoor Caterham de tiende plek van Marussia overnam en daarmee zo’n tien miljoen dollar extra prijzengeld verdiende. In de twee vorige seizoenen eindigde het team als laatste in de constructeursstand. In 2013 begint Glock aan zijn vierde seizoen voor het team. Wie zijn teamgenoot wordt is nog niet bekend. Max Chilton is de voornaamste kanshebber.