Ondanks dat hij enkel tijdens een promotiedag met zijn nieuwe bolide heeft kunnen rijden, heeft Timo Glock een positieve eerste indruk gekregen van de Marussia MR01.

 

Dat vertelt Glock althans aan het Duitse Speed Week: “De eerste paar kilometers verliepen prima en de auto deed verder ook precies wat we hadden verwacht. De basis lijkt dus goed te zijn.”

 

In zijn eigen column voor het eveneens Duitse Motorsport-Total voegt Glock daar het volgende nog aan toe: “Alle systemen werkten prima en alle data die we hebben verzameld kwam overeen met de prognoses van onze technische afdeling.”

 

“Over de balans en het downforce niveau van de auto valt vanwege het lage aantal gereden kilometers en de testbanden die we gebruikten nog niet veel zinnigs te zeggen, maar het is in ieder geval fijn dat we de eerste tweehonderd kilometer zonder problemen hebben kunnen afleggen.”

 

“Natuurlijk moeten we straks in Melbourne nog wel flink aan de slag om de auto helemaal af te stellen en finetunen, dus dat worden drukke dagen. We zullen veel werk moeten verrichten tijdens de vrije trainingen, maar als de auto daar net zo goed functioneert als tijdens de shakedown, dan geloof ik wel in een goede afloop.”