Timo Glock kon Lotus niet verslaan, maar spreekt toch van een perfecte kwalificatie. De Virgin-coureur was acht tienden sneller dan teamgenoot Jérôme d’Ambrosio.

 

Glock haalde naar eigen zeggen alles eruit. “Dit was een perfecte zaterdag voor mij”, liet hij optekenen in het persbericht van Virgin. “De vrije training verliep naar wens en ik heb een van mijn beste rondjes in Monaco ooit gereden. Ik heb alles eruit gehaald. Een aantal keer schaafde ik de vangrail. Ook kwam ik nog dicht in de buurt van de bandenstapels, maar het was een geweldige ronde.”

“Voor die cruciale ronde zei ik al tegen mijn ingenieurs dat het alles of niets zou zijn. Vervolgens ging ik vier tienden sneller dan de vorige ronde! Daarvoor wil ik het team enorm bedanken. Ze hebben goed werk verricht en ik pakte mijn kans om voor een klein verschil te zorgen. Uiteindelijk kwamen we maar een tiende tekort op een Toro Rosso, dus ik ben redelijk blij.”

D’Ambrosio was minder blij. “Dit ging niet goed. Het ging minder goed dan vanochtend en donderdag, dus we moeten erachter komen waarom we geen vooruitgang hebben geboekt. Dat is nu het belangrijkste. We zien wel hoe het in de race gaat.”