Pas vertrokken bij Marussia, maar Timo Glock heeft voor 2013 alweer onderdak gevonden. Komend seizoen is hij één van de acht BMW-coureurs in de DTM. Dat maakte de website DTM.de vandaag bekend.

“Het is enorm speciaal en spannend om weer voor BMW uit te komen”, zegt Glock, die in 2001 Formule BMW reed en in 2007 testcoureur was bij BMW-Sauber. “De DTM is een topklasse om in te rijden.”

Omdat Marussia naast paydriver Max Chilton nog een betalende coureur in de auto wil, moest Glock afgelopen week wijken. “Ik had een fantastische tijd in de Formule 1, maar ik kijk uit om nu weer voor de zege mee te vechten samen met mijn oude vrienden van BMW Motorsport. Dat is mijn doel en uitdaging in de DTM.”

Glock: “Ik ben me bewust dat ik me zal moeten aanpassen. Formule 1-coureurs uit het verleden bleken dat niet altijd even goed te kunnen. Dat gebruik ik als motivatie. BMW won vorig jaar de titel in de DTM en het heeft alles in huis om ook in 2013 in de kop van het veld mee te doen.

Het DTM-seizoen start op 5 mei in Hockenheim en telt 10 races. Op 29 september is de DTM-race in Zandvoort, de een na laatste op de kalender.