Het verlies van de tiende plek in de constructeursstand in de laatste race in Brazilië heeft Timo Glock de kop gekost. Daardoor mistte het team de extra inkomsten van die positie, waardoor ze nu voor een extra paydriver kiezen, zegt Glock tegen Speed-Academy.

“Na de laatste race in Brazilië, waar we de tiende plek verloren, was ik er even ziek van dat we die positie niet konden vasthouden”, zegt Glock over het mislopen van vele miljoenen extra prijzengeld voor het team. “Na het seizoen kwamen de teambazen naar me toe en waren ze duidelijk over de situatie. Toen hebben we de mogelijkheden besproken.”

Het team maakte Glock duidelijk dat ze in plaats van een betaalde coureur voor een betalende coureur zouden kiezen vanwege de financiële situatie van het team. “Toen realiseerde ik me hoe het team ervoor stond en dat het moeilijk zou zijn om een stap voorwaarts te maken”, bekent de 30-jarige Glock.

De Duitser tekende afgelopen week een contract voor BMW in het DTM-kampioenschap en zegt niet bezig te zijn met een terugkeer naar de Formule 1. “Het is een optie voor de toekomst, maar op het moment ben ik volledig geconcentreerd op het komende seizoen met BMW. Vooruitkijken naar 2014 of 2015 heeft geen zin”, aldus Glock.