Timo Glock is goed begonnen aan het weekend in Singapore. In beide trainingssessies was hij sneller dan rivaal Caterham. Charles Pic bleef elke sessie Vitaly Petrov voor.

“Een aardige start, maar niets meer dan dat”, aldus Glock. “Dit is gebruikelijk in Singapore. Het warme weer is voor iedereen zwaar. Het is in ieder geval super om hier weer te racen. Ik geniet van elke ronde. We hebben ons programma nagenoeg afgewerkt. Onze belangrijkste test was in de tweede training.”

“De informatie daarvan moeten we nog bestuderen. Het lijkt erop dat we vooruitgang boeken met de auto. We hebben lange runs afgewerkt om de banden te bestuderen. Daar ligt dit weekend in onze optiek de sleutel. De banden moeten het zo lang mogelijk blijven doen. Het wordt alleen wel lastig om in de kwalificatie een prima ronde te rijden.”

Pic gaf in de tweede training meer dan een halve seconde toe op Glock, maar stapte uit als een tevreden man. “Ik ben blij dat ik me zo snel heb weten aan te passen aan het circuit. Dit is de eerste keer voor mij dat ik in het donker race. Ik ben blij met hetgene dat we in een dag weten te bereiken. En we kunnen nog een stuk sneller.”