Terugblikkend op 2011 noemt Virgin-coureur Timo Glock het inmiddels verstreken seizoen ‘een leerzaam’ jaar, waarin hij hoopt samen met Virgin een goede basis voor 2012 gelegd te hebben.

 

Dat het voor Virgin en Glock een teleurstellend seizoen is mag, gezien de laatste plaats van het team bij de constructeurs en Glocks klassering als 25e van de 28 coureurs die dit jaar hebben meegedaan, wel duidelijk zijn.

 

De Duitser zelf onderschrijft in zijn column voor Motorsport-Total dat het niet best was: “Sportief gezien ging het niet zoals we vooraf hadden gehoopt”, erkent hij. “Het was een moeilijk jaar, maar ook leerzaam, aangezien we uiteraard onze best hebben gedaan om er nog het meeste van te maken.”

 

Voor 2012 ziet het er echter beter uit, zo stelt Glock. “We hebben onze technische afdeling in de zomer versterkt met Pat Symonds. Ook hij kan de auto natuurlijk niet van de ene op de andere dag een seconde sneller maken, maar het is hem wel gelukt om in korte tijd een aantal belangrijke veranderingen door te voeren en nieuwe mensen aan te stellen.”

 

“Dat Pat ons team naar voren gaat brengen, weet ik absoluut zeker”, vervolgt Glock, die ook hoge verwachtingen heeft van de samenwerking die Virgin met McLaren is aangegaan: “Het is niet zo dat ze onderdelen voor ons gaan maken of iets dergelijks, maar we gaan van hun faciliteiten gebruik maken en die zijn natuurlijk van topklasse. Dit gaat ons dus zeker helpen.”

 

Volgens Glock loopt het met de ontwikkeling van de auto voor 2012 dan ook wel op rolletjes. “Dat gaat in een hoog tempo”, beaamt hij. “De auto moet op tijd af zijn voor de eerste wintertest en ik verheug me er al op hem dan uitproberen. Zelfs op dit moment kan ik namelijk al zien dat de nieuwe bolide wezenlijk anders en beter is dan de vorige.”

 

De voormalige Jordan- en Toyota-coureur geeft verder aan dat hij zijn best doet zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Virgin als team. “Ik ben niet het type persoon dat met een lang gezicht rondloopt en aan het klagen slaat als het niet goed gaat, maar eerder iemand die de schouders eronder zet en het team vooruit pushed.”

 

“Mezelf zet ik daarnaast ook continu onder druk”, benadrukt de coureur tenslotte nog. “Ik kan mijn kwalificaties bijvoorbeeld nog verbeteren, zoals uit mijn resultaten van dit jaar blijkt. Volgend jaar staat de teller wat dat betreft echter weer op nul, dus ik kijk nu al uit naar de duels die ik met mijn nieuwe teamgenoot Charles Pic zal hebben.”