Sauber presteert de laatste races maar stroefjes, dus de coureurs Sergio Pérez en Kamui Kobayashi putten hun hoop voor een goede Grand Prix van Abu Dhabi vooral uit hun herinneringen.

Zo maakte Pérez vorig jaar in Abu Dhabi, tijdens de Young Driver Test, zijn eerste kilometers in een Formule 1-auto. “Dat betekende uiteraard veel voor me”, zegt de coureur die nog een andere mooie herinerring aan de baan bewaart: “Mijn laatste GP2-race was ook vorig jaar in Abu Dhabi en ik won die wedstrijd toen met een voorsprong van ruim twintig seconden.”

“Mijn herinneringen aan Abu Dhabi zijn dus allemaal goed, en ik verheug me dus erg op de aanstaande race aldaar”, deelt de Mexicaan mede, alvorens hij benadrukt ook van dit bezoek aan Abu Dhabi iets moois te willen maken: “Ik ben vastbesloten er het maximale uit te halen en zoveel mogelijk punten te scoren.”

Kobayashi heeft vooral fijne gedachten aan Abu Dhabi omdat hij er zijn allereerste punten in de Formule 1 scoorde. “In 2009 reed ik op het Yas Marina Circuit pas mijn tweede Grand Prix, maar ik scoorde er wel gelijk drie punten. Dat is echt iets wat ik nooit meer ga vergeten.”

De Japanner besluit zijn vooruitblik tenslotte door te delen wat deze Grand Prix verder nog zo bijzonder voor hem maakt: “Behalve dat de baan me goed bevalt, vind ik het ook heel leuk dat we er rijden terwijl de zon ondergaat. Dat maakt het voor het publiek namelijk spannend om te zien, terwijl het voor ons als coureurs een mooie uitdaging vormt.”

“Dat de zon ondergaat maakt weliswaar niet echt uit wat het zicht op het circuit betreft, maar het betekent wel dat de temperatuur ineens behoorlijk zakt en wij ons daar dus snel op moeten aanpassen. Ik weet dan ook zeker dat dit zowel voor ons als coureurs als voor het publiek een spannende race wordt.”