Met Jean-Eric Vergne op de zevende startplek en Daniil Kvyat op de negende had Toro Rosso op punten gerekend, maar uiteindelijk vertrekt het team met lege handen uit Monaco.

Sterker nog: zowel Vergne als Kvyat haalde het einde niet eens in het vorstendom. Voor Kvyat was het al na tien ronden over en uit: “Ik lag achtste toen ik de strijd moest staken, dus ik had een reëele kans om punten te pakken en het is heel jammer dat het niet is gelukt.”

Vergne zag de kans op een goede klassering na eerdere tegenslag in de vorm van een penalty voor een unsafe release na in vijftig ronden uiteindelijk letterlijk in rook op gaan, toen er iets stuk ging: “Het was een defect aan het uitlaatsysteem”, vertelt de Fransman.

Vergne reed op dat moment achter Jules Bianchi, die minder snel was. Aangezien Bianchi als achtste over de streep kwam, is het niet onrealistisch om te zeggen dat Vergne nog best had kunnen scoren. De coureur zelf weet dat ook en baalt daarvan: “Zonder de straf en technische pech denk ik dat ik zelfs vijfde kunnen worden, dus dit was echt enorm balen.”