*

GP in Azerbeidzjan bevestigd voor 2016

Eelco den Boer

Eelco den Boer

4 jaar geleden

GP in Azerbeidzjan bevestigd voor 2016
Formule1

Azerbeidzjan wordt vanaf 2016 gastheer van de Grand Prix van Europa. De organisatie is tot overeenstemming gekomen met Bernie Ecclestone.

“We zijn blij Azerbeidzjan te mogen verwelkomen in de Formule 1-familie”, bevestigt Ecclestone. “De race zal plaatsvinden op een stratencircuit langs de mooiste delen van Bakoe. De baan zal voldoen aan de hoge eisen die we stellen in de Formule 1.”

Het stratencircuit wordt ontwikkeld door Hermann Tilke. Start/finish en de pits komen bij het beroemde Azadliqplein te liggen. Azerbeidzjan had gehoopt al in 2015 de Formule 1 te mogen ontvangen, maar die plannen moesten worden uitgesteld. Desalniettemin is de organisatie opgetogen dat het er in 2016 dan toch echt van gaat komen.

“Onze ligging op de grens van Europa en Azië betekent dat de Formule 1 nieuw terrein gaat verkennen”, zegt Azad Rahimov, minister van sport in Azerbeidzjan. “We zijn een modern Europees land dat een goede reputatie op het gebied van sport heeft opgebouwd. De komst van de Formule 1 is voor ons een nieuwe mijlpaal in het aantrekken van grote internationale evenementen.”