De Grand Prix van India wordt mogelijk verschoven naar de eerste week van december, zodat er ruimte op de kalender ontstaat voor de uitgestelde Grote Prijs van Bahrein. Dat bericht Autosport.

Het raceweekend in India staat nu van 28 t/m 30 oktober ingepland, maar volgens het doorgaans goed ingevoerde Autosport is men achter de schermen in gesprek om het evenement naar 2 t/m 4 december te verzetten.

De ruimte die dan vrijkomt, zou vervolgens opgevuld moeten worden door de uitgestelde Grand Prix van Bahrein, die door de onrustige situatie in dat land niet als seizoensopener kon fungeren.

Als dit plan doorgang vindt, betekent het dat het Formule 1-circus na de race in Zuid-Korea, die op 16 oktober verreden wordt, twee wekend de tijd heeft om naar Bahrein af te reizen, waarna er wederom een gat van twee weken zit naar de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina circuit.

Twee weken daarna is Brazilië vervolgens aan de beurt, van 25 t/m 27 november. De Grote Prijs van India maakt een week later dan zijn debuut op de Formule 1-kalender en is daarbij ook gelijk de finale van het seizoen.

Een beslissing aangaande de voorgestelde wijzigingen volgt als het goed is rond 3 juni. Dit is de datum die de FIA als deadline heeft gesteld wat betreft het al dan niet doorgaan van de Grand Prix van Bahrein.