*

‘GP op Interlagos in gevaar’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 juni 2016 14:14

‘GP op Interlagos in gevaar’
Racepictures

De toekomst van de Grand Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos is mogelijk in gevaar. De race in São Paulo wordt bedreigd door financiële problemen, meldt motorsport.com.

Interlagos heeft eigenlijk nog een deal tot 2020 met Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor het houden van de race. Het contract verplicht de circuiteigenaren de pits- en paddockgebouwen op te knappen, maar dat is nog niet gebeurd. Door de economische recessie waarin Brazilië verkeert, zou São Paulo minder geld voor het circuit over hebben.

Daarom houdt Ecclestone de mogelijkheid open dat Interlagos volgend jaar niet meer op de WK-kalender staat, als de problemen voor die tijd niet zijn opgelost. “Het zou kunnen dat we er dit jaar voor het laatst racen”, zei de Brit in Canada.

Monza
De Formule 1 komt sinds 1990 op Interlagos, toen het circuit de Grand Prix van Brazilië overnam van Rio de Janeiro. Daarvoor, tussen 1973 en 1980, stond de oude, langere versie van Interlagos op de kalender.

Interlagos is niet het enige klassieke circuit dat uit de sport dreigt te verdwijnen. Ook Monza voert slepende onderhandelingen met Ecclestone over een nieuw contract voor na 2016, waarbij geld eveneens het centrale twistpunt is. Eind vorige maand klonken er nog geruchten dat er een akkoord op tafel zou liggen. En afgelopen week zei Ecclestone dat de entree van Heineken als Formule 1-sponsor Monza ‘waarschijnlijk zou helpen’. De Grand Prix op het circuit ten noorden van Milaan heeft vanaf dit jaar de bierbrouwer als titelsponsor.