De GP van Bahrein, die over twee weken plaatsvindt, zal doorgaan zonder publiek. De organisatie reageert zo op het coronavirus dat steeds wijder verspreid raakt. “Het raceweekend zal nog steeds doorgaan, maar als een televisie-evenement.”

In een statement op haar officiële kanalen meldt de organisatie van de GP van Bahrein dat het F1-weekend zal plaatsvinden achter gesloten deuren. “In overleg met onze internationale partners en de nationale gezondheidsorganisatie van het Koninkrijk heeft Bahrein besloten om de Grand Prix van Bahrein dit jaar als een gesloten evenement te houden”, klinkt het bij de organisatie.

Lees ook: Australië scherpt reisbeperkingen aan wegens coronavirus

Eerder deze week zette de organisatie de kaartverkoop al stop, nu gaan ze dus nog een stap verder. De maatregel moet ervoor zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden onder de bevolking en de duizenden fans. “Als gastland is het zoeken naar een balans in het welzijn van fans en F1-personeel een enorme verantwoordelijkheid,” gaat de verklaring verder.

GP van Bahrein zonder publiek

“Gezien de voortdurende verspreiding van Covid-19 (wetenschappelijke naam van het coronavirus, red.) wereldwijd, zou het op dit moment niet gepast zijn om een groot sportevenement te organiseren waar duizenden mensen zo nauw in contact komen”, legt de organisatie uit. De GP van Bahrein vindt daarom plaats zonder publiek. “Maar om ervoor te zorgen dat noch de sport, noch de wereldwijde supportersbasis onnodig wordt beïnvloed, zal het raceweekend zelf nog steeds doorgaan als een televisie-evenement.”

Lees ook: Bahrein zet kaartverkoop voorlopig stop om coronavirus

GP Bahrein zonder publiek

De GP van Bahrein zal dit jaar verreden worden voor lege tribunes. © Motorsport Images