De Grand Prix van Zuid-Korea draait voor het derde jaar op rij verlies. De organisator draaide dit jaar 28,5 miljoen euro verlies, maar stelt dat het circuit de tijd moet krijgen om winstgevend te worden.

Het circuit in Yeongam heeft sinds de oplevering nog geen moment winst gemaakt. Inmiddels staat de toekomst van de Zuid-Koreaanse Grand Prix ter discussie. De organisator stelt dat dat te voorbarig zou zijn.

“Het is nog niet te voorspellen wat dit verlies met de race van volgend jaar doet”, zegt een woordvoerder van de organisator tegen Reuters. “Er zijn veel zorgen over de rode cijfers maar als je drie keer op rij verliest draait is dat alleen een probleem voor de korte termijn.”

Een Cruijffiaanse uitspraak die nu alleen niet te verhelderen is. De organisator denkt in ieder geval dat de race langer de tijd nodig heeft dan drie jaar om een succesnummer te worden. “Het F1-evenement heeft de tijd nodig om van toegevoegde waarde te zijn voor Zuid-Korea.”

“Niet alleen opent het deuren voor de Koreaanse auto-industrie: ook biedt het een podium voor nieuwe ondernemers”, aldus het circuit, dat tot en met 2016 een Grand Prix heeft, met de optie voor nog vijf jaar.