Robin Frijns heeft bij zijn debuut in de GP2 nog geen punten kunnen scoren. De Nederlander heeft in het weekend echter wel veel waardevolle ervaring op gedaan. Daarnaast kon hij tijdens het raceweekend rondkijken bij het Sauber Formule 1-team, waar hij als test- en reservecoureur onder contract staat.

Frijns heeft een turbulente week achter de rug. Op maandag kwam de deal met GP2-team Hilmer Motorsport rond en op woensdag reisde hij al af naar Bahrein. “In de eerste vrije training moest ik de baan leren kennen. Ik had er namelijk nog nooit gereden. Alles was nieuw. De banden, de auto, het team. De kwalificatie liep dan ook boven verwachting goed. Het team en ik waren erg blij met de tiende plaats.”

Na de goede kwalificatie verliepen de twee races wat minder voorspoedig voor Frijns. “Ik wilde Richelmi inhalen, maar dat wilde niet erg lukken. Bij één poging verloor ik de grip en gleed ik tegen zijn auto aan. Hiermee beschadigde ik mijn voorvleugel. Ik moest een extra stop maken en kreeg nog een drivethroughpenalty. Toen was mijn race wel over.”

“De tweede race begon ik vervolgens vanaf de 21e plaats”, vervolgt Frijns. “Ik wilde lekker naar voren rijden en eigenlijk ging dat ook goed. Na een paar ronde lag ik al vijftiende. Dat kostte me wel mijn banden en de laatste tien ronden waren ze ook helemaal op. Het was een waardevolle les en ik weet nu dat ik nauwkeuriger met de banden om moet gaan.”

Of Frijns nog meer races mag rijden in de GP2 blijft voorlopig onduidelijk. Het team was tevreden over de Nederlander, maar of hij nog een kans krijgt is nog even afwachten. Het grote voordeel van een stoeltje bij een GP2-team is dat Frijns bij Sauber rond kan kijken. “Ik heb de kwalificatie en de race bij het team gekeken. Het team helpt me waar zij kunnen en ik trek veel met ze op. Sauber is echt een familie, ik voel me er zeer thuis.”