Het GP2-debuut van het Nederlandse team MP Motorsport had niet slechter kunnen verlopen. Vanaf een positie in het achterveld reden de coureurs Daniel de Jong en Adrian Quaife-Hobbs elkaar van de baan.

Quaife-Hobbs en De Jong startten de race als veertiende en twintigste, maar Quaife-Hobbs, de regerend AutoGP-kampioen, verloor al zijn plaatsen door deen slechte start. De oranje auto’s reden daarna in het achterveld rond.

In de vierde ronde probeerde Quaife-Hobbs zijn Nederlandse teamgenoot te passeren, maar De Jong zag de Brit niet aankomen en gooide de deur dicht. Beide auto’s haakten in elkaar en daarmee was het GP2-debuut van MP Motorsport snel voorbij.

“Dramatisch”, noemde Dick van der Wilt, waarnemend teambaas van MP Motorsport het ongelukkige voorval. “Voor een nieuw team als MP is dit extra zuur, want beide auto’s zijn kapot en nu moeten we weer tot midden in de nacht doorwerken.”

Na de race werd bekend dat de racedirectie Quaife-Hobbs heeft aangewezen als schuldige van de aanrijding. De Brit krijgt een tijdstraf van 25 seconden op het resultaat van vandaag, wat in de praktijk geen gevolgen heeft.