Robin Frijns is er niet in geslaagd zijn huzarenstukje van Barcelona te herhalen. In Monaco komt hij niet verder dan een uitvalbeurt in de hoofdrace en een vijftiende plaats in de sprintrace.

De kwalificatie gaat naar eigen zeggen ‘zeker niet slecht’. Een afwijkend kwalificatieformat zorgt er echter voor dat Frijns de tiende startplaats krijgt toegewezen. Op poleposition staat Johnny Cecotto, maar deze komt moeilijk van zijn plek. In een poging zijn eerste plaats in de eerste bocht te verdedigen, verremt de Venezolaan zich en gaat kleurloos rechtdoor de bandenstapels in, daarbij Fabio Leimer met zich meenemend.

De vele ontwijkende manoeuvres zorgen om het tweetal heen voor een kettingreactie aan kleine botsingen, waarna een totaal van veertien auto’s stilstaat in de bocht. De race wordt stilgelegd om alles op te ruimen. Een enkeling kan op eigen kracht door, een enkeling wordt aangeduwd, terwijl andere lichtbeschadigde auto’s achter de vangrails verdwijnen, tot wanhoop van de bijbehorende coureurs. Robin Frijns is één van die coureurs en spreekt na afloop van pure willekeur. “De organisatie heeft haar werk niet goed gedaan”, aldus de Limburger.

Hoofdrace

De hoofdrace wordt uiteindelijk gewonnen door Sam Bird, die dankzij een betere pitstopstrategie de leiding overneemt van Mitch Evans, die ook nog een plekje verliest aan Kevin Ceccon. Verder naar achter scoort Daniel de Jong zijn eerst kampioenschapspunt. Hij wordt na een mislukte pitstop en een drive-through penalty knap tiende.

Sprintrace

In de tweede race doet Daniel de Jong het nog een stukje beter met een negende plaats, maar daar verdien je in de sprintrace geen punten mee. Ook Robin Frijns blijft puntloos, aangezien hij vanaf de tweeëntwintigste startplaats geen potten kan breken. Hij werkt zich op naar een vijftiende plaats en is daar tevreden over: “Het was een goede race. Van P22 naar P15 in Monaco is zeker niet slecht en de snelheid was goed.”

Vooraan komt Stefano Coletti zegevierend over de streep. De Monegask wint zijn thuisrace en breidt daarmee de leiding in het kampioenschap verder uit. Adrian Quaife-Hobbs wordt tweede, terwijl de jonge Mitch Evans nogmaals een derde plaats voor zich opeist.