*

GP2: Lastig weekend voor Nederlanders

Daan de Geus

Daan de Geus

21 april 2013 20:00

GP2: Lastig weekend voor Nederlanders
Racepictures

Robin Frijns maakte in Bahrein een pittig debuutweekend in de GP2 door, terwijl het ook voor Daniël de Jong niet geheel naar wens liep in de golfstaat.

Frijns maakte gisteren zijn racedebuut in de GP2 voor het team van Hilmer Motorsport, maar wist een goede tiende startplaats niet in een puntenfinish om te zetten.

Hoewel de coureur uit Limburg in het begin van de race lekker mee draaide en op een gegeven moment zelfs de – op dat moment – snelste rondetijd klokte, verslikte Frijns zich bij een inhaalpoging op Stéphane Richelmi en liep hij schade op aan de voorkant van zijn bolide. Frijns moest zodoende naar de pits, viel ver terug en eindigde als 21e.

De Jong had ook weinig geluk in de door Fabio Leimer gewonnen hoofdrace: hij moest de strijd al in de eerste ronde staken door een technisch defect. De Jongs teamgenoot, de Brit Adrian Quiafe-Hobbs redde de eer voor het Nederlandse MP Motorsport-team door als zevende te eindigen.

Ook in de sprintrace van vandaag zaten punten er niet in voor het Nederlandse tweetal, hetgeen gezien hun startposities achteraan het veld ook niet verwonderlijk was. Frijns en De Jong waren echter wel vlot onderweg. Voor De Jong betekende dit dat hij zich naar de achttiende plek wist op te werken. Rookie Frijns viel na een sterke opmars wegens problemen met de Pirelli-banden terug naar P23. Of Frijns optreden in de GP2 een vervolg krijgt, is nog niet bekend.

MP Motorsport hield overigens ook aan de sprintrace nog een puntje over, aangezien Quiafe-Hobbs daarin als achtste over de streep kwam. De zege ging naar de ervaren rot Sam Bird, uitkomend voor het nieuwe team Russian Time.

Lees meer over

De Jong Frijns Gp2