Giedo van der Garde start morgen vanaf poleposition voor de hoofdrace van de GP2. De Nederlander was in kletsnatte omstandigheden het snelst. Nigel Melker deed het met de vierde plek ook uitstekend.

“We hebben iets veranderd aan de auto, maar ik mag niet zeggen wat het precies is”, luidde het raadselachtige antwoord van Van der Garde op de vraag waar hij de snelheid op de Hockenheimring had weten te vinden.

“Iets in de afstelling, behoorlijk belangrijk, en het werkte precies zoals we hoopten.” Van der Garde hoopt uiteraard zijn pole om te zetten in een overwinning, maar zover is het nog niet. “Er blijft hier veel water op de baan staan en dus zullen er wel veel dingen gebeuren tijdens de race. Ik moet ook zorgen dat ik niet betrokken raak bij ongelukken van anderen.”

Eerst maar eens zien of het zaterdag regent, want de voorspellingen lopen voorlopig uiteen. Een man die vurig hoopt op een natte race is Nigel Melker. Twee weken geleden gaf de coureur van Ocean Racing in Silverstone zijn visitekaartje af tijdens een verregende race, dit weekend hoopt hij op hetzelfde.

“Op een droge baan is de auto niet goed genoeg voor de topvier, maar in de regen worden die verschillen kleiner. Dan kun je als coureur meer verschil maken”, lichtte Melker toe. Door een tijdstraf van James Calado start hij morgen als derde. “Ik reken mezelf nog niet rijk, maar dit is wel een hele mooie uitgangspositie voor veel punten.”