De Grand Prix van Oostenrijk staat in ieder geval tot en met 2030 op de Formule 1-kalender. De organisatie maakte vandaag, enkele uren voor de start van de Formule 1-race, officieel bekend dat het nog tot 2027 doorlopende contract tussentijds met drie jaar is verlengd.

De race op de Red Bull Ring in Spielberg behoort tot de best bezochte races op de kalender, de laatste jaren vooral door een ware invasie van Nederlandse fans. Daarnaast staat de organisatie er goed op bij FOM, omdat men tijdens de coronapendemie de helpende hand toestak door zowel in 2020 als in 2021 twee races te organiseren. De Oostenrijkse Grand Prix geldt als de thuisrace van Red Bull Racing, het team van Max Verstappen.

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, memoreerde tijdens de bekendmaking nog de invloed van de vorig jaar overleden mede-oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz. “De visie en passie van Dietrich Mateschitz, een man die van onze sport hield, hebben dit allemaal mogelijk gemaakt. Het is een heel bijzonder moment en een eerbetoon aan hem dat we kunnen melden dat we nog zeker tot en met 2030 zullen racen op dit ongelooflijke circuit.”

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel! Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

Max Verstappen, aanjager van Red Bulls recordregen
Lance Stroll: delicate investering van een kwart miljard dollar
Exclusief! Raymond Vermeulen, de architect van Max’ imperium
Het andere leven van hotelier & kunstverzamelaar Helmut Marko
Coureur of operazanger? Het dilemma van Giuseppe Campari
Columns Rob Kamphues & Amber Brantsen
Het allermooiste beeld van Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grand Prix van Canada!

Haal het blad in de winkel of bestel hieronder en krijg ‘m thuisgestuurd (gratis verzending in Nederland!)