De toekomst van de Grand Prix van Amerika op het Circuit of the Americas stond op de tocht, maar volgens de organisatie gaat de race definitief door in 2016.

Het doorgaan van de race in het Texaanse Austin was onzeker wegens het korten van de subsidie door de staat, terwijl het vorig jaar verder leed onder een terugloop in de kaartverkoop door het noodweer tijdens het raceweekend.

De wedstrijd stond dus onder voorbehoud ingepland voor 2016, maar Bobby Epstein – ceo van het Circuit of the Americas – meldt nu dat de race definitief gehouden wordt. Het circuit heeft de financiën klaarblijkelijk op orde.

“Tot ons genoegen kunnen we bevestigen dat de Formule 1 weer naar ons circuit komt”, verklaart Epstein, die verder heeft aangegeven dat de organisatie de Formule 1 ook al volledig heeft betaald voor het houden van de race.

De Grand Prix van Amerika wordt dit jaar op 23 oktober gehouden en is de achttiende van 21 races. De race van dit seizoen is een jubileumeditie, want de Formule 1 doet Austin nu al vijf jaar aan, sinds 2012.

Volgens Epstein heeft de organisatie sindsdien veel geleerd. “We hebben er dan ook vertrouwen in dat we ermee verder kunnen gaan van de Grand Prix van Amerika één van de hoogtepunten op de racekalender te maken.”