*

Grand Prix van China tot en met 2020 op F1-kalender

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Grand Prix van China tot en met 2020 op F1-kalender
Sutton Images

De Formule 1 gaat nog minstens tot en met 2020 naar het Shanghai International Circuit voor de Grand Prix van China, nu het contract met de organisatie is verlengd.

De race in China staat al sinds 2004 op de kalender en met de nieuwe deal tussen de organisatie en de Formule 1 komen er dus in elk geval nog drie edities bij.

Het Shanghai International Circuit is al sinds het begin de thuishaven van de race in China en dat verandert niet nu er voor drie jaar is bijgetekend.

Wat wel verandert, is de voorgestelde datum voor de race van volgend jaar. Die stond aanvankelijk voor 8 april op de kalender, maar is met een week verplaatst, naar 15 april.

Dit betekent dat de Grand Prix van China van plek wisselt met die van Bahrein, die eerst voor de 15e stond ingeroosterd. Bahrein wordt zo de tweede race van 2018, China de derde.

“We zijn erg blij met deze nieuwe overeenkomst”, zegt Formula 1-ceo Chase Carey. Volgens hem loopt China al behoorlijk warm voor de Formule 1, al valt er ook nog terrein te winnen voor de sport.

“Daarom is deze nieuwe deal ook zo belangrijk voor ons en onze plannen om de sport, met name in dit deel van de wereld, verder te ontwikkelen.”